Over ons

DNA Charlois is een social enterprise, opererend in Rotterdam. Het bedrijf richt zich op het verbinden van de culturele diversiteit in de wijk Charlois, de creativiteit van Rotterdamse ontwerpers en de maatschappelijke betrokkenheid van bedrijven en non-profit organisaties in Rotterdam.

Een van de ruim 160 culturen in Rotterdam Charlois wordt door een van de honderden designers en kunstenaars uit Rotterdam "vertaald" naar een custom made object dat al naar gelang de wensen en doelstellingen van de opdrachtgever schaalbaar en vermenigvuldigbaar is.

De objecten van DNA Charlois kunnen voor allerlei doelen worden ontworpen en geproduceerd:

  • de introductie van een nieuw product of dienst;
  • speciale gelegenheden als jubileum, opening, relatie-event;
  • klachtenafhandeling;
  • fusie, reorganisatie, verhuizing en (her)inrichting;
  • in- en externe communicatie;
  • imago, huisstijl, naamsbekendheid.

De uiteindelijke productie vindt plaats in ons eigen atelier/werkplaats aan de Gooilandsingel. Omdat DNA Charlois uitsluitend mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt opleidt en in dienst neemt dragen opdrachtgevers ook bij aan de werkgelegenheid voor de bewoners van Charlois.

Met DNA Charlois ontstaat een nieuwe community van 160 bewoners, culturen, ontwerpers, opdrachtgevers en werknemers die met elkaar zijn verbonden door het project en de tastbare uiting daarvan: de 160 designobjecten. Gezamenlijk leveren deze partijen een wezenlijke bijdrage aan de ontwikkeling van werkgelegenheid en welzijn in Rotterdam Charlois.

Meer weten? Neem contact met ons op.